Информация за Етичната комисия

Комисията по етика на научните изследвания (КЕНИ) към ЮЗУ "Неофит Рилски" - Благоевград има за задача да дава мнения и препоръки относно етичната страна на научните изследвания, проекти и публикации на академичния състав на университета, както и на докторантите и студентите.

Основна цел на КЕНИ е повишаване качеството на научната продукция на преподавателите, докторантите и студентите от университета чрез яснота, прозрачност и достъпност на получените научни данни и резултати, начините и методите за тяхното получаване, източниците на финансиране, недопускане нанасянето на вреда върху живи същества или околната среда, конфликти на интереси, кражба на данни и плагиатство.

Състав на КЕНИ - ЮЗУ (определен на академичен съвет с Протокол № 26/07.02.2018 г. , изменен Протокол № 39/19.06.2019 г.):

Председател:

Доц. Д-р Миглена Симонска

Членове:

  1. Проф. д-р Габриела Белова
  2. Проф. д-р Пламен Димитров
  3. Проф. д-р Иванка Асенова
  4. Проф. д-р Гергана Дянкова
  5. Доц. д-р Даниела Попова
  6. Доц. д-р Татяна Дзимбова

Заявленията за разглеждане и формиране на етична експертна оценка трябва да се подават до секретаря на КЕНИ (Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.). Заявление може да изтеглите тук.

Допълнителен доказателствен материал може да бъде прикрепен към заявлението.

 

Свържи се

Акредитация

Качество

Минало (Архив)

© 2020 Department of Communicational and Technical Support @ SWU